Maalaisunelma

Omavarainen elämäntapa!

Mikä omavaraisessa elämässä kiehtoo?

Moni on kysellytkin Instagramin puolella että mikä ihme meitä tai varsinkin minua kiehtoo omavaraisessa elämäntyylissä. Tähän minulla ei ole yhtä lyhyttä ja ytimekästä vastausta. Näin kun ikää alkaa kertyä moni asia, mikä ei nuorempana tuntunut tärkeältä onkin saanut nykypäivänä ihan uuden käsitteen. Tietyt asiat ovatkin alkaneet tuntua kiinnostavilta ja tärkeiltä kuten ruuan laatu.

Esimerkiksi ruoka mikä meidän perheen kohdalla on juurikin se osa-alue missä omavaraisuus tulee näkymään eniten. Allergisten lasten myötä sitä on tullut ruokakaupassa pyöritettyä useampaakin purkkia ja purnukkaa lukien ainesosa luetteloita. Purkki toisensa jälkeen sitä on alkanut miettimäänkin että mitä ihmettä sitä oikein on lapsilleen vuosia syöttänyt ja miten paljon tuotteet sisältää kaikkea sellaista mitä ihminen ei todellakaan tarvitse elimistöönsä. Joten olen alkanut panostaa ruuan laatuun tosissani. Haluan tietää mistä mikäkin ruoka-aine tulee ja miten se on kasvatettu. 

Myös kaupasta kannettu muovin ja muun turhan roskan kertymin tuntuu pahalta ja haluan vähentää tulevan roskan määrää perheessämme siirtymällä esimerkiksi kestotuotteisiin.

Muuton jälkeen meillä piti olla mahdollisuus ensi kesänä alkaa kasvattamaan ruokaamme itse, ja näin myös lapsien piti päästä osallistumaan kasvatus touhuun jotta näkisivät miten se ruoka pöytään tulee. Valitettavasti asunto asiat ovat edelleen kysymysmerkki mutta toivon että haaveemme hirsiunelmasta toteutuisi pian. Saataisiin rakentaa myös kasvihuone sillä vuokrakämppämme olohuone on muuttunut viidakoksi kasvattamieni taimien myötä.

Omvarainen elämäntapa

Onkohan tämä aloittelijan innostusta vai varman päälle pelaamista..?

Sitten sellaiset tuotteet mitä emme pysty itse valmistamaan tai tuottamaan niin suosin luomua sekä lähitiloja jotta tiedän mitä perheelleni tarjoan ruokapöydässä.

Missään vaiheessa ei ole tarkoitus että omavaraisuutemme olisi 100% mutta omavaraisempaan suuntaan ollaan menossa kovasti. Esimerkiksi sähköverkosta tai vaikka autosta emme luovu mutta monilla valinnoilla haluamme alkaa elämään luontoystävällisemmin.

Haaveenani on että suurin osa ruuasta tulee kotoa ja näin myös säästyy isot summat rahaa kauppareissuilla. Parasta on se että myös siellä kaupassa ei tarvitse tulevaisuudessa viettää niin paljoa aikaa. Kieltämättä ei ole ollut tämän äidin lempi puuhaa ollenkaan.

Apua! Kurkun taimet pukkaa jo ensimmäisiä kukkasia.

Tarkoitus olisi kesällä ottaa myös kanoja ja vuoden päästä sitten lampaita tai vuohia, jos meillä on sopivat tilat eläinten pidolle. Katsotaan mitä ensimmäisenä kesänä ehditään touhuamaan ja mitkä asiat siirtyy tulevaisuuteen. Vauva-arki tuo omat haasteensa tähän.

Tästä huomaatkin että minulla ei tosiaan ole yhtä vastausta mikä siinä omavaraisuudessa oikein kiehtoo ja miksi se on se tapa miten haluamme elää. Toki se että miten kukanenkin kokee omavaraisen elämän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *